Lutek Napisano 4 Września 2006 Udostępnij Napisano 4 Września 2006 A czy jeździliście kiedyś na jakiś świetnych pojazdach śnieżnych? I czy umiecie je prowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 4 Września 2006 Udostępnij Napisano 4 Września 2006 W Szklarskiej Porebie zjezdzalem na lopacie od odsniezania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zetes Napisano 4 Września 2006 Udostępnij Napisano 4 Września 2006 ja jeździłem za skuterem śnieznym na dętce od traktora ... wrażenia niesamowite. Miałem nie zapięta kurtkę i ilość sniegu w majtach dorównywała mojej wadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 4 Września 2006 Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Na holu miękkim czy sztywnym zetesiku:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zetes Napisano 4 Września 2006 Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Na miekkim oczywiście, to był gruby sznur - problem polegał na tym, że to więcej ta detka jechała na mnie niz ja na dętce. Wszystko dzialo się na "spotkaniu integracyjnym" więc "kierowca" chciał się wykazać i ciągnął mnie po najwiekszych zaspach. Ja oczywiście też chciałem wyjśc na twardziela i nie puściłem się. Ech młody byłem i głupi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TT Napisano 4 Września 2006 Udostępnij Napisano 4 Września 2006 A ja mam dla was coś ciekawego. Poza nartami mam takie hobby - LEGO. Jestem jednym z 10 członków jedynego polskiego klubu LEGO (www.lugpol.pl). A oto moje śnieżne dzieło - Ratrak http://www.brickshel...ry.cgi?f=145291 Jest bardzo duży :] Oczywiście na zdalne sterowanie. Lemiesz przedni jak i tyne mechanizmy działają dzięki instalacji pneumatycznej. Dodatkowo z tyłu przyżąd do kruszenia lodu napędzany silnikiem. Należy jeszcze dodać 2- stopniową skrzynie biegow rownierz sterowana silnikiem. :] I jak wam się podoba. Robiłem to chyba 3 miesiace. ps. jak komuś się spodobało to podaje link w którym znajdziecie więcej moich konstrukcji http://www.brickshel...allery.cgi?m=TT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojto Napisano 4 Września 2006 Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Za młodu byłem maniakiem klocków LEGO:D Niestety talentu budowniczego nie mam;) Przyznaje, świetny ratrak i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 4 Września 2006 Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Tomasz, teraz to mnie zaskoczyles... Wielkie brawa za ciekawe i oryginalne hobby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 4 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Ratrak..... O tak.... To jest pojazd Uwielbiam ten dźwięk i MOC. To jest świetna zabawka.... Najlepszy pojazd jakim dotąd jeździłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojto Napisano 4 Września 2006 Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Niezły ubaw miałem zjeżdżając na tzw. "dupolocie" m. in. ze Stożka - oczywiście nie nartostradą, tylko szlakiem turystycznym, bo szkoda narażać życie i zdrowie, nie tylko swoje ale i innych... Te czasy już też dawno minęły, ale zabawa była przednia... (tylko bolał tyłek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 5 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Co roku jak jestem na stoku w MC to sobie zjeżdżam na rowerku, który zamiast kół ma dwie narty To jest predkość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 5 Września 2006 Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Gratulacje Tomas,jestem pod wrażeniem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 6 Września 2006 Udostępnij Napisano 6 Września 2006 u mnie w firmie jest kilka śnieżnych pojazdów, są to pługo-piaskarki ( ciężarówki z pługiem i nabudową do sypania solą i piachem ), raz jechałem jako pasażer, wrażenia dosyć ciekawe, ogólnie jednak kierowcy tych sprzętów mają przerypane ( zwłaszcza jeżeli mają odsnieżać wąskie osiedlowe uliczki gdzie jest strasznie ciasno ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_lesny Napisano 15 Września 2006 Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Fajne są sanki napędzane parą koni (takie zwierze) a dla extrem ciągnik z napędem 4x4. Jeżdzę wtedy w goglach i rekawicach ze wzmocnieniami:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 15 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Heh. Dla Extrem to Ratrak polecam.. Moge nauczyć :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_lesny Napisano 15 Września 2006 Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Ratrak to ratrak:D Ale 40 km/h za ciągnikiem po lesnych duktach i zakrętach też jest miłe...:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 15 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Oj tak miłe.. Jeździłeś kiedyś ratrakiem?? Z taka samą prędkościa, a nawet większa??:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_lesny Napisano 15 Września 2006 Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Niestety nie miałem okazji. Jestem znad morza i nie mam znajomych dysponujących ratrakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 15 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2006 To zapraszam cię zimą na przejażdżkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_lesny Napisano 15 Września 2006 Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Trzymam za słowo! Jak będę w MC to sie zgłosze na 1 wyciąg i zapytam o ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi