SkiForum Napisano 23 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Wierchomla Wierchomla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juras Napisano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 ok. nie wiem dlaczego ale mam wrazenie ze sie tam tworzy jakies getto dla Warszawiakow. Ceny szybko rosna, ale warunki dla poczatkuajcych sa fajne. polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svenson Napisano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Ostatnie 3 dni starego roku tam spędziłem:D Niestety na samym końcu trzeba uważać bo jest trochę stromiej (i trzeba docisnąć krawędź), a wystają czasem kamienie:( (Chyba będe miał wklejke:( ) Gdyby pajace ze szkółki narciarskiej dosiadały się do pozostałych narciaży to było by zajefajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freestyle Napisano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 jak sie uda to skocze tam na kilka dni. Podobno jest fajnie bo założył to miłośnik narciarstwa który dorobił się w USA. Wiadomo jak ktoś robi coś z pasją to robi to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyÅ› Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Wierchomla- rewelacja jak dla mnie. Nie ma tam dużego tłoku przy wyciągach- jeździ się a nie stoi w kolejce:D . W tym sezonie mają powstać nowe wyciągi łączące Wierchomlę i Muszynę- no a z Muszyny na Jaworzynę Krynicką tylko 8 km. Tak więc sezon zapowiada się ciekawie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zetes Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 ja sie nie bede powtarzał - kto ciekawy to znajdzie tu moja opinie: http://www.skiforum....read.php?t=1204 Podsumowując moje zdanie: trasy niezłe, ale nie oświetlone (oprócz głownej), zaplecze techniczne i obłsuga do bani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyÅ› Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Wtym roku ruszyła rozbudowa stacji głównej mają powiększyć restaurację i pizzerię- może będzie lepiej. A żarełko całkiem dobre tylko ceny europejskie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Jak dla mnie to tam nie ma gdzie jezdzić... Te trasy są praktycznie płaskie...Jedynie jest jeden orczyk na samym dole po lewej stronie-idzie się pobawić ale strasznie krótka trasa... Ni jeszcze jedno-tam nie ma sklepu!! Mieszkałem praktycznie przy samym wyciągu i nie było gdzie kupić cos do picia-tylko bary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario_fun Napisano 22 Października 2006 Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Szczerz, to wolę Jaworzynę Krynicką albo Słotwiny. Dla mnie Wierchomla jest do bani. Szanuję opinie innych ludzi, każdy jezdzi tam gdzie chce ! Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyÅ› Napisano 23 Października 2006 Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Nie wiem ale w tym roku a dokładnie w lutym zostały otwarte jeszcze dwa wyciągi frycek i płatek, czerwony -cholernie szybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shireikan Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Czytam, czytam i się zastanawiam... Mam tam jechac na Sylwka... Teraz to już nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyÅ› Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Jest naprawdę spoko poczytaj sobie jeszcze www.wierchomla.com.pl Moim zdaniem nie pożałujesz. Jeżdżę tam od jakiegoś czasu a sezonie to kilkanaście razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bystry Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 rys a powiedz mi czy da sie tam poszalec carvingowo???tak szybko i ostro??czy bardziej jest to stoczek do typowej rekreacjii??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyÅ› Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Stok jest dość zróżnicowany tak więc można tam poszaleć carvingowo (i tu polecam ostatni wyciąg nazwa Frycek 825 m – niestety talerzykowy) ale można też pojeździć typowo rekreacyjnie (wyciąg krzesełkowy chociaż ostatni fragment stoku dość ostry- razem krzesło 1600m)W sumie 6 wyciągów o różnej trudności. Dużą zaletą ośrodka w Wierchomli są stosunkowo nieduże kolejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyÅ› Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 W skali kolorów tras przeważają trasy średniotrudne i trudne. Zobacz jeszcze interaktywną mapkę na stronie Wierchomli link podałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bystry Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 bo wiesz czytajac posty niektorych forumowiczow boje sie ze zle wybralem miejsce na sylwka:) chcialem wybrac taki osrodek gdzie bede mogl troche podszkolic swoich znajomych ale przy okazji sam troche poszalec:)a wierchomla wydawala mi sie atrakcyjnym miejscem:)) ale skoro mowisz ze spoko to dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyÅ› Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Dam sobie uciąć nartę jak ci się nie spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bystry Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 oki trzymam cie za narte:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bystry Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 a jak tam wygladaja ceny ??czyli zarlo na stoku piwko i takie tam pierdoly???porownywalne z innymi osrodkami czy moze drozyzna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyÅ› Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 W połowie stoku jest bardzo fajna knajpeczka (jadąc wzdłuż wyciągu krzesełkowego) wszystko jest jak trzeba a i sylwester zapowiada się huczny. Zadzwoń na wyciąg ja tam dzwoniłem z miesiąc temu i dostałem wyczerpującą odpowiedź od jakiejś miłej Pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyÅ› Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 A w zasadzie to trzy knajpeczki a w jednej z nich można sobie upiec kiełbaskę na ognisku no i piweczko zimne wypić (nie zapomnij skosztować szarlotki-rewelacja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bystry Napisano 30 Października 2006 Udostępnij Napisano 30 Października 2006 dzieki rys za info:)pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siurpo Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 To ja dodam coś od siebie. Na Wierchomli jest tylko jedna trasa godna uwagi - główna. Niestety końcowy odcinek jest beznadziejny - tzn. kończy się pod samym wyciągiem dużym spadkiem. Jest mało miejsca dla oczekujących w kolejce do krzesła - efekt jest taki, że wszyscy stoją w wielkim ścisku i depczą sobie narty nawzajem. Do tego co jakiś czas jakiś oszołom robi przecinkę w tłumie oczekujących jak nie uda mu się wyhamować. :eek: Na Jaworzynie jest dużo większa kultura - ludzie do wyciągów stoją grzecznie w jednym ogonku. Kolejka do kanapy na Wierchomli przypomina otwarcie dużego hipermarketu - naprawdę szkoda nart i własnego zdrowia psychicznego. :mad: Na Wierchomli byłem jeden dzień i przez ten dzień moje narty dostały w d... bardziej niż przez trzy sezony użytkowania. Ślizgi porysowane przez niewidoczne kamienie lub bryły lodu tak, że musiałem stosować wklejki, dodatkowo porysowane z wierzchu przez innych narciarzy w kolejce pod wyciągiem. Nigdy więcej tam nie pojadę. Co do ilosci miejsca pod wyciagiem to moze faktycznie troche malo, ale nie wiem bo bylem w tygodniu koncem marca wiec bardzo malo ludzi bylo. Jesli chodzi o stan trasy to az mi sie niechce wierzyc, jak ja tam bylem to bylo naprawde extra przygotowane, a co mnei zdziwilo to ratraki jezdzily nawet w dzien razem z narciarzami(malo rozsadne ale terasa super przygotowana), a stromszy odcinek pod koniec trasy jest bardzo fajny i dobrze ze jest tam niz jak by mialo go nie byc w ogole, chociaz przy duzej kolejce torche cie rozumiem ze moze byc tam nieciekawie. Kiedy w ogole byles w wierchmli bo moim zdanie od glownej trasy ciekawsze i to duzo sa nowe orczyki (od tamtego roku). Jedyne co mnei tam denerwuje to to ze krzeselko moglo by byc duzo szybsze bo strasznie sie wlecze, dlatego polecem te orczyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyÅ› Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 W pełni się zgadzam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieczor Napisano 24 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Krzesło w Wierchomli to totalna porażka tego ośrodka... Naprawdę, 20 minut jazdy na góre to już jest przegięcie. Akceptowanym czasem mogło by być 10-12 minut. I jeszcze jedno... Na cholere je tam wywlekli na tą polane, co sie jedzie 400m praktycznie po płaskim??? Nie potrafie sobie jakoś tego wytłumaczyć...:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi