star Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Witam Pierwszego zdania nie bardzo rozumiem. Ja o slalomkach pisałem wiele razy, w różnym kontekście. Można nocować w Jurgowie. Tuż obok Jurgowa jest wieś Brzegi. Z Jurgowa przekraczając most na Białce jedzie się przez Brzegi(miejscami b stromo) do szosy Bukowina, Głodówka, Łysa Polana. Dwukrotnie wczoraj jechałem tamtędy po syna, który się pluskał Bukowinie. Po opadach dobrze tu mieć łańcuchy, lub jadąc do Bukowiny, cofnąć się do ronda, za Białką Tatrzańską. Piękne pejzaże na Wysokie Tatry. Jeździ się w Jurgowie, Białce Tatrzańskiej(wiele różnych stoków, stoki w Bukowinie i okolicy, Małe Ciche, okolice Poronina, Zakopane.. To wszystko jest blisko. Tylko niestety korki. Bo zdaje się, że pół Polski tu przyjechało. Lekki horror na drogach. Pozdrawiam Pozdrawiam Kontekst był taki, że nie chce się już ostro jeździć. To były chyba Heady SL. Dziś warunki trudne. Przez Brzegi się nie wybrałem, Gliczarów Dolny zamknięty. Jechałem na Słowację w koło przez Białkę z rana spoko, wracałem do Szaflar przez Bukowinę i Gliczarów Górny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Dziś ideał. Lampa, twardo. Obok jakaś laska w pazdzierzach. Dopiero jak pomknela obok to się zreflektowalem. I tak jeździliśmy razem. Nartki też mimo pozorów nie najgorsze. Ambicje na instruktora jak się okazało. A trasa czerwona z lewej. Czerwona z prawej nasniezaja, zamknięta, ale się puściłem, free. Czarna nie rokuje. Trawa przysypana lekkim sniezkiem, ciekawe jak odwilż. Mega widoki. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luśka Napisano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 20-27.01 kwateruję w Jurgowie. Okoliczne stoki też będę zwiedzać, (w tym Bachledova), lecz nie codziennie, bo pieszo po górach też trzeba pochodzić. Czasem sama ambitniej, czasem z rodziną na niebieskich. Chętnie się do kogoś podczepię, w grupie raźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 JURGÓW i KANIÓWKA Od rana Jurgów, równo, dobrze przygotowany stok, dobrze naśnieżony, piękne widoki. Pomimo początku ferii, bardzo mało ludzi. Czego można chcieć od życia więcej. Jurgów rano. Jurgów warunki. Jurgów warunki cd. Jurgów około 12:00 (dalej twardo). Czarna niestety jeszcze nie jest gotowa (i raczej prędko nie będzie). A jakie widoki. Widoki cd. Widoki jeszcze, a co tam. Później powrót po córkę i Kaniówka (stok przygotowany zdecydowanie gorzej, wyłażą połacie lodu). I córka na nartach (przyprószona śniegiem z armatki). Podsumowując, naturalnego śniegu bardzo mało, wszystko praktycznie z armatek. W Jurgowie ma w przyszłym sezonie powstać nowa trasa narciarska (papiery są praktycznie załatwione). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 I jeszcze wspomniane kolejki do wyciągów (przypominam to jest początek ferii) - kolejek brak, jazda na bieżąco. Kanapa nr 1. Kanapa nr 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Tymczasem Wisła Klepki Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
se7 Napisano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Ośla łączka i chyba dlatego tyle ludzi. Ja byłem na Soszowie od 8-12 i jazda na okrągło a warunki i pogoda bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Podsumowując, naturalnego śniegu bardzo mało, wszystko praktycznie z armatek. W Jurgowie ma w przyszłym sezonie powstać nowa trasa narciarska (papiery są praktycznie załatwione). Dzięki za relację, czy wiesz coś więcej odnośnie tego gdzie będzie ta nowa trasa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Jeszcze taka panorama. Jurgów SKI widziany z Litwinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... star Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Ktoś może jutro z rana wybiera się do Jurgowa. Bo ja tak. Ew. Suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... star Napisano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2020 Tytułem uzupełnienia. Ulubiony mały ośrodek tatrzański. Trasa szeroka. Panorama też. Stok twardy. Przyzwoicie nachylony. Warto uciec na kanapę po prawej z dołu patrząc, zawsze mniej obłożoną. Czarna i łącznik naśnieżane... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2020 Byłem od czwartku,zazwyczaj 2 godziny na porannym. Później spacery, super czas, warunki ok tylko masy ludzi, czekam z następnym wyjazdem aż otworzą resztę osrodka Pozdrowiena Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Plywak Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Na zakonczenie narciarskiego weekendu na Podhalu - Jurgow w samo poludnie (wczoraj): Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 17 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2020 Od środy do niedzieli przebywałem w okolicy Jurgowa, drugi w tym roku i równie udany pod każdym względem wypad w te piękne okolice. Pogoda była piękna, słońce, brak wiatru, jedynie temperatura odpowiednia dla połowy marca. Zima choć kiepska, to jednak jest, śnieg też, chociaż topnieje błyskawicznie. Najlepsze warunki tradycyjnie rano, na stokach względny luz jak na ferie mazowieckie, kolejki do wyciągów max kilka minut,lub brak, wszystkie trasy otwarte. Dodatkowo zaliczyłem sporo spacerów i jazdę wieczorną na stoku Strahan. Strahan to super miejsce do nauki dla dzieci, sporo atrakcji i łagodna niebieska trasa, a wieczorem ratrakowany stok i brak ludzi. Dodatkowo rewelacyjne widoki. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... szevczi Napisano 17 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2020 Ale super, piękne widoki, szerokie trasy, małe obłożenie. Bajka. Czemu w karkonoszach musi tyle ludzi jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 17 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2020 Ale super, piękne widoki, szerokie trasy, małe obłożenie. Bajka. Czemu w karkonoszach musi tyle ludzi jeździć Nie do końca, znajomi skusili się na jeden dzień w Białce i skończyło się tak jak na zdjęciu. A widoki to głównie ze spacerów :Kalatówki, Rusinowa Polana i Dolina pod Muraniem Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... star Napisano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 Dziś Jurgow. Śnieżą główną czerwoną i łącznik na dole, a także czarną. Ktoś się zapatrzył i wylądował w rowie. Raz jedna pani o sobie mówiąca blondynka wjechała w ślad biegowy i zawisła mimo 4x4. No i zawody były. Świetna jazda wzdłuż płota, po świeżym, na twardym, flow… 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 Taką zimę to ja rozumiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 2 minuty temu, grimson napisał: Taką zimę to ja rozumiem. Jakby tak u nas sypnęło to i ścianę by pokryło, podobna do tej czarnej w Jurgowie, przynajmniej fis, dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Gabrik Napisano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Jurgów, od rana w sobotę cudowna aura i wytrzymało do 13. Potem chmurki ale cały dzień fajne. Chyba obecnie moja ulubiona górka w Polsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... Gabrik Napisano 30 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 (edytowane) Jurgów - czarna nieczynna trwa naśnieżanie. Pozostałe czynne Edytowane 30 Stycznia 2023 przez Gabrik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 5 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
moruniek Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Jeszcze taka panorama. Jurgów SKI widziany z Litwinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Ktoś może jutro z rana wybiera się do Jurgowa. Bo ja tak. Ew. Suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2020 Tytułem uzupełnienia. Ulubiony mały ośrodek tatrzański. Trasa szeroka. Panorama też. Stok twardy. Przyzwoicie nachylony. Warto uciec na kanapę po prawej z dołu patrząc, zawsze mniej obłożoną. Czarna i łącznik naśnieżane... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2020 Byłem od czwartku,zazwyczaj 2 godziny na porannym. Później spacery, super czas, warunki ok tylko masy ludzi, czekam z następnym wyjazdem aż otworzą resztę osrodka Pozdrowiena Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Na zakonczenie narciarskiego weekendu na Podhalu - Jurgow w samo poludnie (wczoraj): Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 17 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2020 Od środy do niedzieli przebywałem w okolicy Jurgowa, drugi w tym roku i równie udany pod każdym względem wypad w te piękne okolice. Pogoda była piękna, słońce, brak wiatru, jedynie temperatura odpowiednia dla połowy marca. Zima choć kiepska, to jednak jest, śnieg też, chociaż topnieje błyskawicznie. Najlepsze warunki tradycyjnie rano, na stokach względny luz jak na ferie mazowieckie, kolejki do wyciągów max kilka minut,lub brak, wszystkie trasy otwarte. Dodatkowo zaliczyłem sporo spacerów i jazdę wieczorną na stoku Strahan. Strahan to super miejsce do nauki dla dzieci, sporo atrakcji i łagodna niebieska trasa, a wieczorem ratrakowany stok i brak ludzi. Dodatkowo rewelacyjne widoki. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szevczi Napisano 17 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2020 Ale super, piękne widoki, szerokie trasy, małe obłożenie. Bajka. Czemu w karkonoszach musi tyle ludzi jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 17 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2020 Ale super, piękne widoki, szerokie trasy, małe obłożenie. Bajka. Czemu w karkonoszach musi tyle ludzi jeździć Nie do końca, znajomi skusili się na jeden dzień w Białce i skończyło się tak jak na zdjęciu. A widoki to głównie ze spacerów :Kalatówki, Rusinowa Polana i Dolina pod Muraniem Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 Dziś Jurgow. Śnieżą główną czerwoną i łącznik na dole, a także czarną. Ktoś się zapatrzył i wylądował w rowie. Raz jedna pani o sobie mówiąca blondynka wjechała w ślad biegowy i zawisła mimo 4x4. No i zawody były. Świetna jazda wzdłuż płota, po świeżym, na twardym, flow… 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 Taką zimę to ja rozumiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 2 minuty temu, grimson napisał: Taką zimę to ja rozumiem. Jakby tak u nas sypnęło to i ścianę by pokryło, podobna do tej czarnej w Jurgowie, przynajmniej fis, dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Jurgów, od rana w sobotę cudowna aura i wytrzymało do 13. Potem chmurki ale cały dzień fajne. Chyba obecnie moja ulubiona górka w Polsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 30 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 (edytowane) Jurgów - czarna nieczynna trwa naśnieżanie. Pozostałe czynne Edytowane 30 Stycznia 2023 przez Gabrik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi