bubol.T Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 To może i ja tam będę,bo wybieram się i w tym roku na jakiś weekend.Tylko co z tym piwem jak karczmy nie zdążą wybudowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 ... ja (z kumplami) też się, piszę ja nie piję alkoholu, ale kawa(z mlekiem) ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StruÅ› pÄ™dziwiatr Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 To może i ja tam będę,bo wybieram się i w tym roku na jakiś weekend.Tylko co z tym piwem jak karczmy nie zdążą wybudowac? Nie bój nic kolego czego jak czego ale piwa to tam nie zabraknie , choćby mieli prowizorkę postawić to będzie , a jak nie to u góry herbatka z rumem i oscypkiem jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 ...., a jak nie to u góry herbatka z rumem i oscypkiem jest .... i pięknymi widokami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StruÅ› pÄ™dziwiatr Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 To prawda , nawet jakby mnie dopadły muldy na dole to zrekompensuje sobie to pięknymi widokami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 jakby muldy sięgały pasa,to najwyżej zjedziemy na dół krzesełkiem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StruÅ› pÄ™dziwiatr Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Jak będziemy mieć takiego pecha jak Gąska to może nas będą musieli zwieść helikopterem hihihihihihihi ..... Gąska JOKE ... Ale tak poważnie Ladys & Panowie pasuje się zmówić któregoś pięknego dnia w Jurgowie , ja to wolałbym gdzieś w tygodniu jeśli możecie , w tedy jest dopiero jazda !!! Użytkownik Struś pędziwiatr edytował ten post 10 listopad 2010 - 19:49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Ja często siedzę ogólnie w Jurgowie bo mamy tam miejscóweczke naprzeciw sklepu GS tak że jak będziecie się wybierać to piszcie to też się załapię z miła chęcią. I jeszcze litwinke można by zwiedzić bo jeżdziłem tam przed zamknięciem i też ja miło wspominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StruÅ› pÄ™dziwiatr Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 No ja myślę , że można by było ustalić jakiś termin i spotkać się większą ekipą na kilka dni , znam tam dokładnie w Rzepiskach świetny pensjonacik ,nie drogi milusiński i super żarełko 3km do stoku ....moge załatwić rezerwację tylko muszę mieć potwierdzenie co do ilości osób .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 OK piszcie kiedy to postaram się zjawić w miarę możliwości ale ja z pensjonatu odpadam bo mam domek w centrum Jurgowa wiec jak coś to tam też można się zaczymać tak czy siak było by super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StruÅ› pÄ™dziwiatr Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 No kolego to masz wypasik , że tak powiem ! około 1.5-2/h od Krakowa i luzik na maxa , pozazdrościć - wszędzie blisko Jurgów , Czarna Góra , Białka , Kluszkowce aż milutko pomarzyć , z wieczorka na baseny termalne do Szaflar lub ciut za drogiej Bukowiny , cholera wszędzie blisko umiałeś się kolego zagospodarować . Pozdrawiam i liczę na spotkanie ..... P.s A ten sklep o którym pisałeś , to jest ten w centrum samoobsługowy ? . Użytkownik Struś pędziwiatr edytował ten post 11 listopad 2010 - 11:29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 To nie ja tylko dziadek kiedyś kupił jak ceny w Jurgowie były śmieszne nie to co teraz Z Krakowa jak jest dobra godzina to 1h na miejsce 2 pasy robią swoje a baseny to lubię do Popradu a jak wersja ekonomik to szaflary też fajnie Jurgów też pewnie doczeka się term ale na razie to wolą stok rozwijać i kredyt trzeba spłacać do tego sklepu samoobsługowego masz 30 metrów Spotkanie jak najbardziej jestem za i czekam na propozycje Ale odbiegnę od tematu Jurgowa I powiem że domek mażenie mają znajomi w korbielowie przy pilsku na nartach pod same drzwi do domu bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StruÅ› pÄ™dziwiatr Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 To napisz kaj chcesz mieszkać w Jurgowie czy na Słowacji ? misiekkrk nie chcę Korbielowa , ja lubię Jurgów i tą jego atmosferę . Aha pozdrowienia dla dziadka - mądry człowiek z niego wiedział jak zrobić dobry interes . Musimy się zmówić nie ma co , ja tylko czekam na pierwsze śniegi i otwarcie stoku , być może jakiś pierwszy wyjazd skombinujemy razem u Ciebie ..... reszta na PW . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Zastanawiam się jeszcze nad kwaterą. Macie jakieś pozytywne doświadczenia w tej kwestii? Jadę z żonką i 2 dzieci (3 i 6 lat). Ja w zeszłym roku spałem w Bukowinie w willi Znana do Jurgowa 5 km do Zdiaru i Bachledowej doliny na Słowację też blisko,bliziutko na baseny termalne w Bukowinie i na miejscowe stoki do Bukowiny z kwatery w butach narciarskich ,ale tam nie jeździłem,bo króciutkie.Jeśli chodzi o wyjazd z dziećmi to polecam ten nocleg,ze śniadaniem płaciliśmy 45 zł warunki super i jedzenie też,to taki pensjonat ,jest sala z kominkiem dzieci mają gdzie pobiegać i się pobawić,oczywiście pokój z TV i łazienką ale to już chyba standard http://www.willaznana.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StruÅ› pÄ™dziwiatr Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 [quote name='Wodnik79'][quote name='Struś pędziwiatr']To napisz kaj chcesz mieszkać w Jurgowie czy na Słowacji ? Nikaj indziej ino w Jurgowie [/QUOTE] Więc napisałem Ci na PW . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Jak będziemy mieć takiego pecha jak Gąska to może nas będą musieli zwieść helikopterem hihihihihihihi ..... Wiesz to musiał być wyjątkowy pech , bo mieszkam dwie wsie obok i był moment, że zaglądałem tam dość często (nie licząc moich znajomych i gości). Co nie oznacza oczywiście, że zawsze tak jest. Moim zdaniem trzeba bombardować takimi informacjami po to żeby zarządcy wzięli się do roboty i żeby stacja w tak pięknym miejscu nie stała (ileż razy tam byłem wieczorem i z powodu braku frekwencji skracali godziny działania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamski10 Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Nie ma co już męczyć tematu czy dobrze czy zle przygotowują stok,każdy ma swój punkt odniesienia,byłem tam z 4/5 razy w zeszłym sezonie i wg. mnie było ok. Fajnie jest że można wybrać kilka opcji zjazdu,a jak będzie jeszcze więcej to już super:) Na zdjęciu widoczek zrobiony z kolejki w zeszłym sezonie,myślę że fajny,dla takich widoków też warto się tam wybrać Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alvaro99 Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Zastanawiam się jeszcze nad kwaterą. Macie jakieś pozytywne doświadczenia w tej kwestii? Jadę z żonką i 2 dzieci (3 i 6 lat). Z góry dziękuję za pomoc. Przyłączam się do prośby kolegi, jeśli jesteście tam tak często (Jurgów), to dajcie namiary na fajny nocleg w rozsądnej cenie. Planuję się tam wybrać na jakiś weekendzik zimowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StruÅ› pÄ™dziwiatr Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Wiesz to musiał być wyjątkowy pech , bo mieszkam dwie wsie obok i był moment, że zaglądałem tam dość często (nie licząc moich znajomych i gości). Co nie oznacza oczywiście, że zawsze tak jest. Moim zdaniem trzeba bombardować takimi informacjami po to żeby zarządcy wzięli się do roboty i żeby stacja w tak pięknym miejscu nie stała (ileż razy tam byłem wieczorem i z powodu braku frekwencji skracali godziny działania). Gąska chłopie jak ty mi teraz zaimponowałeś ! brawo nareszcie coś z sensem napisałeś , jest rzeczą jasną , że czasami się przytrafią lekkie muldy zwłaszcza na wyhamowaniu przy krzesełku , ale nie jest to nic dziwnego i nie są jakieś okropne , Ty to przedstawiłeś jakoby to był standard i w dodatku to wyolbrzymiłeś , teraz to jesteś dla mnie prawdziwy górol z JAJAMI . Brawo tak trzymaj bombarduj ich najlepiej na miejscu ... co do braku frekwencji wieczorem w cale mnie to nie martwi a nawet cieszy, mogę w tedy dopiero wydobyć to co najlepsze w moich nartach i nikt nie widzi jaki ze mnie krzok okropny hihihihihih ....... Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 12 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Gąska chłopie jak ty mi teraz zaimponowałeś ! brawo nareszcie coś z sensem napisałeś , jest rzeczą jasną , że czasami się przytrafią lekkie muldy zwłaszcza na wyhamowaniu przy krzesełku , ale nie jest to nic dziwnego i nie są jakieś okropne , Ty to przedstawiłeś jakoby to był standard i w dodatku to wyolbrzymiłeś , teraz to jesteś dla mnie prawdziwy górol z JAJAMI . Ja bym jednak prosił żebyś publiczne osobiste oceny wobec mnie sobie darował. I nie pisałem o żadnych lekkich muldach na dojeździe nie dezinformuj ludzi. Gdyby coś takiego było nie robiłbym problemu. I nie miałem na myśli tego, że to jest standard - jeśli tak to odebrałeś to cóż .... pewnie mea culpa - nie napisałem wyraźnie, że chodziło mi o kilkanaście konkretnych sytuacji kiedy przygotowanie stoku było fatalne. Dziwne że moi znajomi też mieli takiego pecha, a szczęście o ile pamiętam chyba raz - no ale podobno mieszkasz tam niemal i masz pełną wiedzę jakie warunki panują o każdej godzinie na tym stoku i zawsze jest super . Brawo tak trzymaj bombarduj ich najlepiej na miejscu ... co do braku frekwencji wieczorem w cale mnie to nie martwi a nawet cieszy, mogę w tedy dopiero wydobyć to co najlepsze w moich nartach i nikt nie widzi jaki ze mnie krzok okropny hihihihihih ....... Pozdrawiam .Mnie nie cieszy, bo bardzo nie lubię jechać wieczorem na stok żeby się przekonać, że albo są muldy i lód bo nie chciało się puścić ratraka albo nie ma ludzi i zamknęli przed czasem, bo nie było chętnych na taki wypas . Użytkownik Gąska edytował ten post 12 listopad 2010 - 03:16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StruÅ› pÄ™dziwiatr Napisano 12 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Gąska nigdy ale to przenigdy nie dezinformuje ludzi , nie znoszę i brzydzę się kłamstwem , moje oceny stoków są zawsze poparte faktami z autopsji, a zwiedzam w sezonie praktycznie całe Podhale i nie tylko . W zeszłym sezonie miałem okazję 1-2 razy trafić na zjawisko opisane przez Ciebie , ale nie były to muldy , naprawdę nie ( mylcie pojęcia muld ) .... Pozdrawiam i do pierwszych śniegów. http://pl.wikipedia....=20080617064907 <<<=== To są muldy Użytkownik Struś pędziwiatr edytował ten post 12 listopad 2010 - 09:20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 12 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Drodzy interlokutorzy! Obaj macie sporo racji. Podobnie jak Jark i Struś lubię od czasu do czasu pojeździć po muldach. I prawie jak w banku znajdę je w kilku miejscach na Kasprowym. Ale Struś słusznie pisze, że od rana do 16 na takim stoku jak Jurgów (niestety jeszcze nie jeździłem, ale kilka razy oglądałem w czasie jazdy do Bachledowej) to jeszcze nie są prawdziwe muldy. To "coś" bardzo przeszkadza mniej wprawnym, a daje słabą satysfakcję tym co chcą pojeździć po muldach. Myślę podobnie jak Gąska, że przed wieczorną jazdą jednak niezbędne jest ratrakowanie, przynajmniej jednej trasy. W Szczyrku zawsze przed wieczorną jazdą ratrakują Golgotę i trasę 7. Ten wieczorny sztruksik na prawie pustym stoku to jest niesamowita przyjemność... . Z tego co pamiętam, w Jurgowie wieczorem były czynne wszystkie lub prawie wszystkie trasy, czyli mogło by być dla każdego coś miłego... Część tras nierówna, na części tras sztruksik... :cool: Pozdrawiam. Tadek Użytkownik Tadeusz T edytował ten post 12 listopad 2010 - 12:36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 co do noclegów to jak pisałem ja mam domek w centrum ale żeby go wynająć i się opłacało to musi być min 5 osób a ceny różne zależy od terminów od razu napisze ze święta sylwester i ferie małopolski są zajęte Dużo ogłoszeń jest na allegro lub normalnie w sieci jak ktoś potrzebuje pokoi to niedługo będe w Jurgowie to wezmę od sąsiada nr kom bo ma pod wynajem naprzeciw sklepu samoobsługowego Co do wieczornej jazdy to raz jeżdziłem sam na orczyku bo na krzesło było za zimno i nikt nie zamykał z tego powodu dopiero jak skończyłem o po 21 to chłopaki sięzabrały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luceks Napisano 1 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 W Jurgowie od tego sezonu jest nowa trasa oznaczona jako czarna. Trasa obsługiwana przez wyciąg krzesełkowy. Początek trasy wspólny z trasami nr 2 i 3. W środkowej części biegnie pod wyciągiem krzesełkowym. Dojazd do dolnej stacji z odwrotnej strony niż trasa nr 3. Jurgów - trasy zjazdowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 tą cząrną widziałem jak robili i zapowiada się fajnie jutro jadę do Jurgowa jak do jadę i zobaczę czy ta karczma stoi bo przecież początek sezonu już za tydzień a tak było pisane w co wątpiłem ale na narty dopiero za tydzień napisze jak wruce Byłem i tak karczma nie ma nawet dachu a same gołe ściany więc na pewno w tym roku nie będzie otwarta. Nowa trasa wygląda super z dołu nachylenie wygląda na strome no ale podobno to czarna trasa ale to się okaże po jeżdzie Użytkownik misiekkrk edytował ten post 02 grudzień 2010 - 18:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi