Patyczok Napisano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Witam! W ferie po raz pierwszy jadę na narty. Mam pytanie czy jest możliwość wypożyczenia kasku czy muszę sobie kupić własny? Najchętniej pożyczył bym od kogoś znajomego, ale wszyscy moi znajomi narciarze wyjeżdżają w góry w tym samym okresie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateuszw2 Napisano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Zależy od wypożyczalni w niektórych można, a gdzie jedziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patyczok Napisano 11 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Do Lubawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateuszw2 Napisano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 No to nie wiem czy coś znajdziesz, poszukaj w googlach wypożyczalnie w tej okolicy i zadzwoń zapytaj, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patyczok Napisano 11 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Niby szukalem ale o kaskach nic nie pisali. Lepiej zadzwonię. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziemit Napisano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Ja bym tam nie polecał wypozyczac kask, nie wiadomo jakiej on jakosci jest i czy przy upadku nie zrobi wiecej złego niz dobrego, w takim sensie ze rozwali sie przy pierwszym lekkim upadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hollly Napisano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 jasne, najlepiej niech wogóle zamkną wypożyczalnie bo przecież narty też mogą być wątpliwej jakości... nie przesadzajmy. Jedynym minusem może być aspekt higieniczny. Sądzę, ze kaski jak i buty nie przechodzą dezyfekcji po każdym użytkowniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziemit Napisano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 jasne, najlepiej niech wogóle zamkną wypożyczalnie bo przecież narty też mogą być wątpliwej jakości... nie przesadzajmy. Jedynym minusem może być aspekt higieniczny. Sądzę, ze kaski jak i buty nie przechodzą dezyfekcji po każdym użytkowniku. stary a co ma wspólnego wypozyczalnia z kaskiem, wes najpierw poczytaj o uzytkowaniu kasków a później sie wypowiadaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hollly Napisano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Patyczok zapytał czy można wypożyczyć kask więc wydaje mi się, że myśli o wypożyczalni a nie np. budce z oscypkami...więc nie wiem skąd to Twoje pytanie... a co do mojego poprzedniego postu, to chodziło mi o to, ze chyba przesadzasz : "Ja bym tam nie polecał wypozyczac kask, nie wiadomo jakiej on jakosci jest i czy przy upadku nie zrobi wiecej złego niz dobrego, w takim sensie ze rozwali sie przy pierwszym lekkim upadku.." tak samo można założyć, że narty, wiązania itd z wypożyczalni też moga być "nadwyrężone" i spowodować poważne kontuzje. NIE WPADAJMY W PARANOJE. Ja bym się nie bał wypożyczyć kasku i tyle. POZA TYM LEPSZY WYPOŻYCZONY NIŻ ŻADNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HesSki Napisano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Skoro do jazdy konnej można wypożyczyć toczki i kaski (heh-bezpłatnie-fakt -takie przepisy), to w wypożyczalniach sprzętu narciarskiego też chyba powinny się znaleźć. Ja też nie wiem, czy kask nie będzie mnie zbyt "uwierał", więc chciałabym móc go wypożyczyć i przetestować... Bo narazie "chroni mnie" czapka z wełny. I uważam, że lepiej jakiś kask niż żaden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loen Napisano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 jeśli masz kupić kominiarkę pod kask to poczytaj o tym w innym miejscu - osobiście nie polecam. Kup kask np w Decathlon-ie około 100 zł masz swój własny i spokój, korzystam z wypożyczalni ale buty i kask mam własny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi